Gravura laser si mecanica

Gravura laser este una din cele mai inalte tehnologii avansate progresiv avand posibilitatea de inscriptionare a imaginii pe diferite materiale.
Aceasta metoda de inscriptionare executata cu ajutorul laserului se caracterizeaza prin inalta rezistenta la stergere si posibilitatea punerii imaginilor complicate pe orice suprafata si aproape pe orice forma.

Posibilitatile de gravura laser sunt foarte vaste, iar explicatia cresterii popularitatii acestei metode este data de urmatoarele avantaje: 
- durata de viata mare
- in timp ce alte imagini care au fost prezentate prin alte metode (tipar, serigrafie etc.) se degradeaza intr-un timp scurt, cele care au utilizat metoda laser se strica doar daca materialul pe care a fost gravat este depreciat.
- precizia si aparenta vizuala. Calitatea gravurii depinde si de calitatea desenului - laserul avand o raza fina permite gravarea unor detalii mici.
- desenele si textele pot fi gravate pe orice suprafata
- obiectul ce va fi gravat nu se incinge, nu are nevoie de fixare, asadar nu poate fi deformat sau stricat in timpul gravarii.
- considerand calitatile enumerate mai sus, acest utilaj poate inscriptiona cantitati mari de obiecte, cu costuri de productie mici.
Rezolutia gravurii este de pana la 1200 dpi. Utilajul poate face nu doar gravari, ci si decupare pe orice forma - spre exemplu litere volumetrice sau placute semnalistica.

Cu ajutorul laserului se pot face nu doar inscriptionari in domeniul publicitar, ci si personalizarea cu scop antifurt a unor obiecte precum oglinzile de masina sau personalizari unicat. De asemenea, pot fi marcate: data, cod de bare, logo pe ambalajul produselor sau chiar si pe produs. Marcajul laser, comparativ cu alte metode de personalizare (spre ex. print, tampografie) este sigur si ecologic.

 

Gravarea este metoda computerizata de personalizare, aplicata in special obiectelor Premium de metal, sticla, marmura, piele, lemn sau plastic dur, prin care elementele grafice se imprima prin intermediul unei freze de diamant, direct din programul de calculator.

 

Gravarea laser inseamna saparea unei semne direct in metal vopsit, sticla, gresie, lemn, carton, piele, etc. Gravura laser se face cu ajutorul unui laser pentru a evapora un model preprogramat in calculator intr-o suprafata a unui material. Aceasta tehnica nu foloseste bucati de instrumente care intra in contact cu suprafata de gravat si care se uzeaza. Acesta se considera un avantaj fata de metode alternative de gravare care necesita prepararea capetelor de gravare in mod regulat. In ciuda acestui complexitati, se pot obtine gravure foarte precise si curate la o rata mare.

  • GRAVURA LASER se poate executa pe aproape orice fel de material, mai putin metal. Metalul nu este afectat in niciun fel de gravarea cu laser CO2. Singurele metale care pot fi inscriptionate cu laser, sunt cele cu diverse acoperiri, de exemplu vopsite,...Vezi serviciul Gravura laser

    Subcategorii de produse

  • Gravura Mecanica se executa in plastic, lemn si se preteaza foarte bine metalelor de duritate medie (aluminiu, alama, bronz) in special fara acoperiri electrochimice. Profunzimea gravarii este de obicei un pic mai mare decat in cazul gravarii laser si...Vezi serviciul Gravura mecanica